Digiturvallisuuskoulutus

Johdanto

Tässä koulutuksessa opit miten suojaat liiketoimintaa kyberrikolliselta. Kuinka toimit, kun tapahtuu tietoturvaloukkaus. Ota haltuun tietoturvan peruskäsitteet ja periaatteet, jotta osaat toimia oikein! 

Koulutus koostuu taustaa-osiossa luetelluista osa-alueista sekä niiden pohjalta laadituista kysymyksistä. Koulutuksen kokonaiskesto on arviolta noin 30 minuuttia, mutta voit käyttää siihen juuri sen verran aikaa, kun tarvitset.  

Taustaa 

Tietoturvallisuus on osa organisaation laadukasta toimintaa. Nykyisin maailma muuttuu niin nopeasti, että myös terminologiaa on syytä laajentaa. Vuosia keskustelua hallinnut tietoturvallisuus ei enää ole ylin taso, vaan se kytkeytyy osaksi digitaalista turvallisuutta, kokonaisuutta, jonka avulla vahvasti verkostoitunutta ja digitalisoitunutta ympäristöä voidaan suojata mahdollisimman tehokkaasti.  

Digitaalinen turvallisuus koostuu seuraavista osa-alueista: 

  • Kyberturvallisuus – Toimet, joilla tunnistetaan, ehkäistään ja varaudutaan sähköisten ja verkotettujen järjestelmien häiriöiden vaikutuksiin yhteiskunnan kriittisiin toimintoihin 
  • Riskienhallinta – Toimet, joilla hallitaan normaali tilaa uhkaavia riskejä  
  • Jatkuvuuden hallinta ja varautuminen – Toimet, joita toteutetaan poikkeusoloissa 
  • Tietoturva – Tekniset suojautumistoimet 
  • Tietosuoja – Henkilötietojen suojaaminen 

Koulutus koostuu fakta-osiosta, fiktiivisestä tarinasta sekä niiden pohjalta laaditusta tehtävästä.

Opetusmateriaaliin voit palata koska tahansa. Huomioithan, että tehtäväosion voit suorittaa vain kolme kertaa.  

en_USEnglish