M1 IhanaElo-ohjaajana toimiminen ja oma hyvinvointi

Ihminen on upea kokonaisuus ja hyvinvoinnin löytäminen mieletön tutkimusmatka. Pysähdy itsesi äärelle – olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Sinun hyvinvointisi on keskeisin yrittäjyytesi ja IhanaElo-ohjaajana toimimisen työväline.

Ensimmäisen moduulin aikana pohdimme oman hyvinvoinnin merkitystä ohjaajana ja yrittäjänä toimimiselle. Kaikki meistä ymmärtävät, miten tärkeästä asiasta on kyse. Kun voit itse paremmin, se säteilee myös ympäristöösi ja läheisesi huomaavat muutoksen. Hyvinvointisi huomaavat myös asiakkaasi, jotka haluavat kukoistuksen elementtejä omaan elämäänsä.

Käymme läpi myös arvoja ja ideologiaa, jotka ohjaavat työtämme IhanaElo-ohjaajana. Näistä asioista Alisa juttelee sinulle haastatteluvideossa ja toivomme, että keskusteluyhteys näiden teemojen äärellä säilyy herkkänä aina kun työskentelemme yhdessä.

Tässä moduulissa tutustut myös kaikkiin työvälineisiin, joita käytämme IhanaElo-tiimissä. Saat niihin ohjeet ja yleissilmäyksen nyt, mutta harjoittelet niiden käyttöä koko koulutusprosessisi ajan. 

Jokainen kohtaaminen on ainutlaatuinen – pohdimme yhdessä, miten tehdä kohtaamisesta ikimuistoinen ja elämänmuutoksen kannalta ratkaiseva. Pääset myös aloittamaan valmennusharjoitukset, jotka antavat sinulle tukea tulevaisuuden tärkeisiin kohtaamisiin työssäsi IhanaElo-ohjaajana.


Oman hyvinvointimatkan aloittaminen

Aloitamme tärkeimmästä eli omasta hyvinvoinnistasi: on aika täydentää hyvinvointimatkasi  alkukartoituslomake. Saat linkin alkukartoituslomakkeelle omalta IhanaElo-ohjaajaltasi suoraan omaan Gmail-sähköpostiisi.  Sovi oman IhanaElo-ohjaajasi kanssa henkilökohtainen aloitustapaamisesi (voitte myös soitella tai käyttää Zoomia) ennen yhteistä hyvinvointiviikonloppua tai viimeistään viikonlopun aikana. Täytä alkukartoituslomake niin että oma ohjaajasi ehtii perehtymään siihen ennen tapaamistanne. 

Huomaathan…

IhanaElo-koulutuksen aikana täyttämäsi lomakkeet, tehtävät ja oivalluspäiväkirjasi tallennat aina Googlen Drivelle omaan nimettyyn kansioosi. Kansioon on oman IhanaElo-ohjaajasi lisäksi käyttöoikeus myös ohjaajakoulutuksen kouluttajilla koulutuksen läpiviennin varmistamiseksi. Kaikki tallentamasi materiaali on luottamuksellista.


Läsnäoloharjoitus

Jokaisessa moduulissa on läsnäoloharjoituksia. Ne helpottavat pysähtymistäsi arjen keskellä ja auttavat sinua keskittymään luentoon ja sen kautta syntyviin oivalluksiin. Jokainen läsnäoloharjoitus parantaa hyvinvointiasi.

Kuuntele

Läsnäoloharjoitus
Hengityksen seuraaminen. Kesto 1:10

 

Katso haastattelu: Alisa kertoo IhanaElon arvoista ja ideologiasta.

 

M1 Oppimistehtävä: Minä IhanaElo- ohjaajana

Ensimmäisen moduulin oppimistehtävä liittyy omaan rooliisi IhanaElo-ohjaajana – sen on tarkoitus herätellä sinua miettimään yhteisiä teemoja oman itsesi kautta. Näitä teemoja käsitellään myös koulutusviikonlopussa.

 • Mitä ajatuksia Alisan videolla kuvaamat arvot sinussa herättävät?
 • Millaisena näet IhanaElon ideologian suhteessa omaan elämääsi?
 • Mitä intohimoinen suhtautuminen hyvinvointiin tarkoittaa sinulle vai koetko sen olevan liian vahva ilmaisu?
 • Miten kuvailisit omaa rooliasi tulevaisuudessa IhanaElo-ohjaajana ?
 • Mitkä asiat ovat vahvuuksiasi ja voimavarojasi IhanaElo-ohjaajana?
 • Missä asioissa voit vielä kehittyä?
 • Mitkä asiat mietityttävät ohjaajakoulutuksen alussa?

Pohdi näitä asioita vapaamuotoisesti ja kirjaa oivalluksesi ja ajatuksesi ylös. Tallenna pohdintasi omaan kansioosi Google Driveen.  Keskustele niistä myös oman ohjaajasi kanssa valmennuksessasi. 

Suurin osa meistä toimii yrittäjänä IhanaElo-ohjaajaksi valmistumisen jälkeen. Mikä roolisi onkaan, on ohjaustyössä oma hyvinvointisi edellytys onnistumiselle. 

Sinun hyvinvointiasi ja oppimistasi IhanaElo-polulla tukee henkilökohtainen oivalluspäiväkirjasi.

Katso oheinen video ja kerää syntyneitä ajatuksiasi oivalluspäiväkirjaasi! Jaatte oivalluspäiväkirjasi ajatuksia jokaisessa tapaamisessa oman IhanaElo-ohjaajasi kanssa.

Katso


IhanaElo-ohjaajan tekniset työkalut

Ensimmäisessä moduulissa tutustut IhanaElo-valmennnuksia tukeviin työvälineisiin. Seuraavalla luennolla saat niistä yleissilmäyksen. Ohessa myös linkit eri välineiden ohjeisiin. Tutustuthan ohjeisiin huolella. Ohjeet sisältävät tekstin ja kuvien lisäksi myös opastusvideoita. 

Katso

IhanaElo-valmennusten tekniset ohjeet – Google Drive

Uranet-käyttöohje

Zoom-ohjelman käyttöohje etävalmennuksiin

 

Työvälineharjoitus 1: Asiakasprosessin käynnistäminen ja lomakkeiden käyttöönotto

Tämän tehtävän avulla harjoittelet sekä työvälineidemme käyttöä että prosessia, jonka toteutat oman asiakkaasi kanssa. Tässä harjoituksessa oma IhanaElo-ohjaajasi on “koeasiakkaasi”. 

 1. Kopioi teknisen ohjeen mukaisesti itsellesi IhanaElo-hyvinvointivalmennusten tukena käytettävät lomakkeet
 2. Lähetä “koeasiakkaallesi” linkki alkukartoituslomakkeen täyttämiseksi
 3. Avaa Googlen Drivelle kansio oman “koeasiakkaasi” nimellä ja luo kopio seurantalomakkeesta ko.kansioon. Nimeä seurantalomake asiakkaasi mukaan ja päivitä seurantalomakkeelle oikeat päivämäärät. 
 4. Jaa kansio omalle “koeasiakkaallesi”. Kirjoita jakamisen yhteydessä saateviesti, jotta asiakas oivaltaa kansion merkityksen. 
 5. Tutustu asiakkaasi alkukartoituslomakkeen vastauksiin ennen seuraavaa tapaamistanne. 
 6. Varmista aina oikean asiakkaan kanssa aloitustapamisessa, että hän osaa käyttää ja täyttää seurantalomaketta! Sovi “koeasiakkaasi” kanssa että hän täyttää lomaketta ennen seuraavaa tapaamistanne. 

Kokoa tehtävää tehdessäsi oivalluspäiväkirjaan itsellesi kysymyksiä ja hankalia kohtia, joissa tarvitset apua. Keskustele näistä oman ohjaajasi kanssa. Mikäli ette löydä yhdessä ratkaisuja, kirjoita kysymyksesi Uranetin verkkokeskusteluihin!

Työvälineharjoitus 2: Uranet haltuun

Tässä harjoituksessa tutustut Uranetin verkkokeskusteluihin eli foorumin käyttöön. Harjoituksessa on kolme osaa ja yksi mahdollinen lisätehtävä:

1. Liity Hyvinvointiohjaaja IhanaElo -ryhmään

Liity ohjeen mukaisesti tiimimme omaan ryhmään.

2. Tutustu ja laita keskustelut seurantaan

Käy tutustumassa Uranetin verkkokeskustelujen kaikkiin eri keskusteluketjuihin: Ravinto ja painonhallinta; Valmennusharjoitukset; Uni ja palautuminen jne. Lisää kaikki keskusteluketjut seurantaan itsellesi. Varmista, että olet myös pyytänyt itsellesi sähköpostiviestin uusista kommenteista. 

3. Kirjoita keskusteluketjuihin

Mene mielenkiintoiseen keskusteluketjuun ja lisää kysymyksesi tai kommenttisi keskusteluun. Valitse itsellesi 2-3 mieleistä aihetta, joihin täydennät ajatuksiasi.

HUOM: Jatkamme ensisijaisesti jo avattuja keskusteluketjuja, joiden toivomme kattavan kaikki koulutuksen ja hyvinvointiohjauksen tärkeät aiheet.

 

Lisätehtävä:

Mikäli et saa itsellesi sähköpostiin ilmoituksia Uranetin uusista viesteistä, ilmoita siitä info@ihanaelo.fi. Kiitos!

Toivomme, että olet aktiivinen Uranetin forumilla – tuo sinne haasteesi ja hankaluutesi, onnistumisesi ja oivalluksesi! Yhdessä olemme enemmän ja saamme rikastettua kaikkkien IhanaElo-tiimiläisten osaamista ja ammattitaitoa. 


Monivalintatentti

Jokainen moduuli päättyy monivalintatenttiin. Seuraavaan moduuliin siirtyminen edellyttää monivalintatentin hyväksyttyä suorittamista. Pääset jatkamaan tenttiin, kun ohjaajakoulutukset lisätehtävät ja valmennusharjoitukset ovat valmiit ja olet merkinnyt ne tehdyksi. Tentti on hyväksytty, mikäli saat 75% vastauksista oikein.

Onnea matkaan!

Service event Event topics
Service quizzesStatus

en_USEnglish