Kevytyrittäjyys

 

LähdetiedotMedian julkaisutiedotTyöpaikkahaku kevytyrittäjille
Matkaamo -palvelukokeilu, osa matkailun kohtaannon toimenpideohjelmaa. Järjestäjänä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 2019

Rouhea Oy www.rouhea.fi

Ninjou Oy www.ninjou.fi

Oy Digital Education Services Finland Ab www.digitaleducationservices.fi/

Pikatyöpalvelussa voi etsiä kevytyrittäjien työpaikkoja.

www.pikatyo.fi

Minustako kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjyys tarkoittaa toimintaa, jossa luonnollinen henkilö myy asiakkailleen työsuorituksiaan ja laskuttaa palkkionsa laskutuspalvelun kautta. Lainsäädännössä kevytyrittäjyys -termiä ei tunneta, vaan muussa, kuin virka- tai työsuhteessa työllistyviä kutsutaan joko itsensä työllistäjiksi tai muussa omassa työssä työllistyväksi.Kevytyrittäjä on työoikeudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna yrittäjä, joka toimii yrittäjämäisesti ilman omaa yritystä (y-tunnusta). Kevytyrittäjän eläkevakuuttamiseen sovelletaan yrittäjän eläkelakia ja tunnusmerkkien täyttyessä kevytyrittäjä on velvollinen itse huolehtimaan eläkevakuuttamisestaan.

Vakuutus on yrittäjän eläkevakuutus (YEL). Vastuullisesti toimivat laskutuspalvelut tarjoavat tukea vakuuttamiseen tai YELvakuutuksen hallinnointia osana palveluaan. Kevytyrittäjällä on myös oikeus työttömyysetuuksiin sen mukaan mitä, yrittäjän oikeudesta etuuksiin on työttömyysturvalaissa määrätty. Yhteistä kaikille kevytyrittäjille on, että kevytyrittäjä luonnollisena henkilönä vastaa itse omasta asiakashankinnasta, päättää millä ehdoilla työsuorituksia tekee ja sopii työn teettäjän kanssa työsuorituksen sisällöstä, aikataulusta ja hinnasta. Asiakkaita voivat olla yritykset, yhteisöt sekä kotitaloudet.  Työsuorituksen laskuttaminen on yleensä järjestetty jonkin verkossa toimivan laskutuspalvelun kautta. Kun työsuoritus on toimitettu tai siinä vaiheessa, että työn teettäjää voi laskuttaa, lähettää laskutuspalveluyritys laskun kevytyrittäjän puolesta kevytyrittäjän asiakkaalle. Suorituksen saatuaan laskutuspalveluyritys maksaa korvauksen kevytyrittäjälle verokorttia vastaan.

 

Yrittäjävalmiudet


Kuvalähde

Digitaalinen opetusmediaLähdetiedotMedian julkaisutiedotKeskustelupalsta
Yrittäjävalmiudet

1. Suomen Uusyrityskeskus ry. Perustamisopas alkaville yrittäjälle (2017)

2. Clipartix.com

Oy Digital Education Services Finland Ab

Keskustelupalsta

Yritystoiminnan verkkokeskustelut, avoinna jokaiselle yritystoiminnan digipalvelun käyttäjälle.

 


Tämä digipalvelu on tarkoitettu kaikille niille, jotka miettivät yrityksen perustamista. Sen sisältö perustuu pääosin Suomen Uusyrityskeskus ry:n julkaisuun “Perustamisopas alkaville yrittäjälle” (2017), johon olemme saaneet luvan käyttää aineistoa. Yrittäjävalmiuden digipalvelusta Uranetissa on hyötyä myös jo toimiville yrittäjille, koska siinä on viimeisimmät tiedot ja lainsäädäntömuutokset muun muassa yrityksen verotuksesta, rahoituksesta, toimiluvista, työnantajavelvoitteista, kirjanpidosta sekä yrittäjän eläke- ja työttömyysturvasta.

Yrittäjyys mahdollistaa itselle mieluisten valintojen tekemisen. Se on monelle mielekkäin tapa tehdä työtä ja ansaita. Usealle se on kokonainen elämäntapa, josta olisi vaikea luopua. Yrittämisessä kiehtoo yrittämisen vapaus. Yrittäminen voi tarjota onnistuessaan mahdollisuuden olla oman itsesi herra.

(2)

 

Ohje

Aloita valitsemalla moduuli jota haluat opiskella. Parhaan käyttökokemuksen saat kun olet valinnut suomenkieliset asetukset. Sen saat kliksauttamalla ruudussa kieliopastinta ja valitsemalla suomen kielen.


 

en_USEnglish