Prototyping Digital Services

Student information

You are logged in as


Learning objectives
Upon successful completion of this course, the student should be able to apply brainstorming techniques, is able to design a digital service visual user interface and is able to take advantage of tools for prototyping.

Contents

 • Topics to be covered in the course include the following:
  • Iterative design
  • User Interface visuals
  • Tools for prototyping
  • Implementation of the prototype

Execution methods:

 • This course learning outcomes can be achieved in the following ways:
  • Lectures and independent work.
  • b. E-learning and independent work.
  • Workplace-based learning (RPL, Recognition of Prior Learning).
 • The course also includes a mandatory assessment of their own learning.

Learning materials

 • Lecture Notes

Starting level and linkage with other courses

 • Recommended Innovation and Project Work and User Experience courses studied before.

Assessment criteria

 • Assessment criteria – grade 1
  • The student understands the importance of the visual image to the digital service, as well as to understand the importance of building prototypes of tools and are able to implement their primitive prototype.
 • Assessment criteria – grade 3
  • The student is able to design the visual identity of digital services and is able to implement a prototype utilizing tools for prototyping.
 • Assessment criteria – grade 5
  • The student is able to plan an appropriate visual image of digital services and is able to implement a high-quality prototype effectively utilizing tools for prototyping.

 

 

Remember to press mark complete button after each service event or topic.

Kevytyrittäjyys

 

LähdetiedotMedian julkaisutiedotTyöpaikkahaku kevytyrittäjille
Matkaamo -palvelukokeilu, osa matkailun kohtaannon toimenpideohjelmaa. Järjestäjänä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 2019

Rouhea Oy www.rouhea.fi

Ninjou Oy www.ninjou.fi

Oy Digital Education Services Finland Ab www.digitaleducationservices.fi/

Pikatyöpalvelussa voi etsiä kevytyrittäjien työpaikkoja.

www.pikatyo.fi

Minustako kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjyys tarkoittaa toimintaa, jossa luonnollinen henkilö myy asiakkailleen työsuorituksiaan ja laskuttaa palkkionsa laskutuspalvelun kautta. Lainsäädännössä kevytyrittäjyys -termiä ei tunneta, vaan muussa, kuin virka- tai työsuhteessa työllistyviä kutsutaan joko itsensä työllistäjiksi tai muussa omassa työssä työllistyväksi.Kevytyrittäjä on työoikeudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna yrittäjä, joka toimii yrittäjämäisesti ilman omaa yritystä (y-tunnusta). Kevytyrittäjän eläkevakuuttamiseen sovelletaan yrittäjän eläkelakia ja tunnusmerkkien täyttyessä kevytyrittäjä on velvollinen itse huolehtimaan eläkevakuuttamisestaan.

Vakuutus on yrittäjän eläkevakuutus (YEL). Vastuullisesti toimivat laskutuspalvelut tarjoavat tukea vakuuttamiseen tai YELvakuutuksen hallinnointia osana palveluaan. Kevytyrittäjällä on myös oikeus työttömyysetuuksiin sen mukaan mitä, yrittäjän oikeudesta etuuksiin on työttömyysturvalaissa määrätty. Yhteistä kaikille kevytyrittäjille on, että kevytyrittäjä luonnollisena henkilönä vastaa itse omasta asiakashankinnasta, päättää millä ehdoilla työsuorituksia tekee ja sopii työn teettäjän kanssa työsuorituksen sisällöstä, aikataulusta ja hinnasta. Asiakkaita voivat olla yritykset, yhteisöt sekä kotitaloudet.  Työsuorituksen laskuttaminen on yleensä järjestetty jonkin verkossa toimivan laskutuspalvelun kautta. Kun työsuoritus on toimitettu tai siinä vaiheessa, että työn teettäjää voi laskuttaa, lähettää laskutuspalveluyritys laskun kevytyrittäjän puolesta kevytyrittäjän asiakkaalle. Suorituksen saatuaan laskutuspalveluyritys maksaa korvauksen kevytyrittäjälle verokorttia vastaan.

 

Competence Mapping Digital Economy and E-Commerce


About

Competency Mapping is a process of identifying key competencies for a student or applicant incorporating those competencies throughout the various processes (i.e. job evaluation, training, recruitment) of the organization. A competency is defined as a behavior  rather than a skill or ability.

This is a test which measures you current readiness and awareness regarding digital economy matters.

The results

After the test, the results will be stored into your personal Uranet -profile. You will receive the results immediately after completing the test.

Privacy statement

Collected test results can be processed by the teachers of the course who teach the topic in your group. You can delete your account from the service when ever you want. If you delete your account from the service before assessing test results, your results can be ignored by your course teachers due to lack of adequate information.

 

Yrittäjävalmiudet


Kuvalähde

Digitaalinen opetusmediaLähdetiedotMedian julkaisutiedotKeskustelupalsta
Yrittäjävalmiudet

1. Suomen Uusyrityskeskus ry. Perustamisopas alkaville yrittäjälle (2017)

2. Clipartix.com

Oy Digital Education Services Finland Ab

Keskustelupalsta

Yritystoiminnan verkkokeskustelut, avoinna jokaiselle yritystoiminnan digipalvelun käyttäjälle.

 


Tämä digipalvelu on tarkoitettu kaikille niille, jotka miettivät yrityksen perustamista. Sen sisältö perustuu pääosin Suomen Uusyrityskeskus ry:n julkaisuun “Perustamisopas alkaville yrittäjälle” (2017), johon olemme saaneet luvan käyttää aineistoa. Yrittäjävalmiuden digipalvelusta Uranetissa on hyötyä myös jo toimiville yrittäjille, koska siinä on viimeisimmät tiedot ja lainsäädäntömuutokset muun muassa yrityksen verotuksesta, rahoituksesta, toimiluvista, työnantajavelvoitteista, kirjanpidosta sekä yrittäjän eläke- ja työttömyysturvasta.

Yrittäjyys mahdollistaa itselle mieluisten valintojen tekemisen. Se on monelle mielekkäin tapa tehdä työtä ja ansaita. Usealle se on kokonainen elämäntapa, josta olisi vaikea luopua. Yrittämisessä kiehtoo yrittämisen vapaus. Yrittäminen voi tarjota onnistuessaan mahdollisuuden olla oman itsesi herra.

(2)

 

Ohje

Aloita valitsemalla moduuli jota haluat opiskella. Parhaan käyttökokemuksen saat kun olet valinnut suomenkieliset asetukset. Sen saat kliksauttamalla ruudussa kieliopastinta ja valitsemalla suomen kielen.


 

Liiketoimintaosaamisen verkkovalmennus, osa 1.

Tämä käytännönläheinen opetusmedia on suunnattu aloittaville yrittäjille ja yrittäjän ammattitaidon kehittämisestä kiinnostuneille henkilöille. Edeltävyysvaatimuksia ei ole.

 

 


LähdetiedotMedian julkaisutiedotOhjauspalvelut
Suomen Uusyrityskeskus ry,  2019.
Oy Digital Education Services Finland Ab;  www.digitaleducationservices.fi/
Liiketoimintaosaamisen verkkovalmennus, osa 1.

Tämän digitaalisen opetusmedian lähtökohta on kehittää osaamista yritystoiminnan alkuvaiheessa, käynnistämisessä ja suunnittelussa.

Erityisesti kiinnitämme huomiota menetelmäosaamiseen, joka asettaa pohtimaan kysymyksiä toiminnan järjestämisestä. Liiketoimintaosaamisen verkkovalmennuksen eri osien tavoitteena on turvata aloittavan yrittäjän asema yritystoiminnassa yrittämiseen liittyvällä tietoisuuden parantamisella ja riskien hallinnalla. Yrittäminen on paljon turvallisempaa kun tietää mitä tekee ja miten toimii.

Liiketoimintaosaamisen verkkovalmennus (osa 2) keskityy liiketoimintasuunitelman toimenpanemiseen, yrittäjän sosiaaliturvaan, rahoitukseen ja yhtiömuotoihin. Sen voi tilata käyttöönsä ohjaajalta. Saat palvelutunnukset, jolla voit tilata sisällön käyttöösi Uranetissa työpöydällesi.


Liiketoimintaosaamisen verkkovalmennus

Liiketoimintaosaaminen: Taloushallinto ja verotus
Liiketoimintaosaaminen: Myynti ja markkinointi
Liiketoimintaosaaminen: Liiketoimintasuunnitelma
Liiketoimintaosaaminen: Yritysidea
Liiketoimintaosaaminen: Minäkö yrittäjäksi?

 

Käytännönläheiset harjoitteet tuovat tutuksi ne asiat, joita tarvitaan liiketoiminnan menestyksellisessä toteuttamisessa. Mediaan liittyvien harjoitustehtävien avulla, oppii ymmärtämään keskeisiä käsitteitä ja niiden merkityksiä liiketoiinnassa.


en_USEnglish